Topp tre browserspel

Browserspel är ett begrepp som syftar till de spel som du kan spela direkt i webbläsaren. Det rör sig alltså om en enkel form av datorspel. Ofta rör det sig om strategispel där du befinner dig i en så kallad onlinevärld. Du har ofta en eller flera karaktärer som du spelar utifrån. Browserspel finns i olika svårighetsgrader och för många olika åldrar.Den här spelformen har blivit mycket populär. Ett kännetecken för browserspel är att de ofta inte har något riktigt slut, utan kan spelas i stort sett hur länge som helst. Istället kan du bygga upp prestationer och avancera dig uppåt, vilket också belönar dig i spelet. Här nedan får du tre tips på riktigt bra browserspel för olika preferenser.

Det populära spelet Farmville

Farmville är kopplat till Facebook och har funnits sedan 2009 och har blivit extremt populärt. I spelet får du tillgång till en landyta bestående av 12×12 rutor som du sedan kan utvidga. Målet är att skapa och underhålla en odlingsbar mark och under spelets gång kan du köpa till exempel byggnader, staket och traktorer för att underhålla din odling.

Bygg en stad i Rising Cities

Ett spel som på vissa sätt liknar tanken med Farmville är Rising Cities. Här agerar du byggherre och ska bygga upp en hel stad. Du måste tänka strategiskt för att detta ska gå vägen och det kräver även planering. När du har byggt staden ska du dessutom förvalta den och se till att invånarna i den har det så bra som möjligt.

Action i Battlestar Galactica

Om du gillar lite mer action i spel kan Battlestar Galactica vara ett alternativ för dig. Spelet bygger på serien med samma namn och utspelar sig i rymden. Här ställs människor mot cykloner och spelet kretsar kring ett krig. Målet är att inte låta cyklonerna utplåna mänskligheten, vilket kräver strategi. Det här är ett högkvalitativt och snyggt browserspel för de lite äldre.